Logeren tijdens IKW Wanroij

Chalets en Villa's

De organisatie van IKW Wanroij heeft opties genomen op de meer luxueuze logies op het terrein. Contacteer de organisatie van de Bergen voor meer informatie.

Kamperen

Aanmelden voor een plek op de camping is niet nodig. Wij als organisatie zorgen er voor dat iedereen een plaats heeft. De camping is vanaf vrijdagmiddag 13:00 uur dag en nacht geopend. De openingstijd wordt strikt gehandhaafd. Mochten er toch campinggasten eerder komen, worden deze tijdelijk op één van de terreinen geparkeerd. Dan kunnen ze toch alvast de Wanroij-sfeer proeven. Bekijk de agenda om meer te weten over de openingsuren.

Kampeertarieven en -voorwaarden

Vast staat dat de camping 'the place to be' is. Niet alleen om te slapen, maar bijvoorbeeld ook om werkelijk prachtige Kevers te bewonderen. Er zijn Kevers die het gehele weekend de camping niet afkomen, maar wel zeer bewonderenswaardig zijn.

Camping de Bergen

Dit jaar kun je al vanaf woensdag kamperen bij de Bergen. Zo kun je je luchtgekoelde vakantie al iets eerder laten beginnen.

Reguliere Familiecamping De Bergen 
(beperkt plaats)

Omdat wij ons moeten houden aan de plaatselijke regelgeving m.b.t. het plaatsen van kampeer-middelen zijn wij genoodzaakt het een en ander aan te passen voor het verblijf op de reguliere camping.

  • Je kan vóór vrijdag reserveren op de camping maar zorg ook dat je tickets hebt zodat je in het weekeinde kan blijven staan anders kun je beter voor de IKW camping kiezen.
  • Op vrijdag worden alle reguliere plaatsen gedeeld met een medeliefhebber, wij gaan er vanuit dat er 4 personen op een reguliere plaats passen.
  • Men mag op Camping De Bergen geen plaatsen reserveren voor vrienden de plaatsen worden vooraf ingedeeld. Indien je op Camping De Bergen staat en je hebt niet de juiste weekeinde campingtickets zul je moeten verhuizen.
  • In alle andere gevallen moet je de camping op vrijdag voor 11 uur verlaten en aansluiten in de rij.
  • De organisatie deelt de plaatsen in op deze camping en plaatsen zijn beperkt beschikbaar
  • Een persoon kan reserveren voor meerdere gezinnen en wij proberen deze dan ook op één veld te plaatsen

IKW Camping

  • Vooraf reserveren middels de ticketshop indien je eerder dan vrijdag wil komen, vanaf vrijdag zijn er tickets aan de deur.
  • Je mag plaatsen reserveren voor je vrienden tot zaterdag 13.00 uur daarna linten opruimen.
  • Druk gedeelte en rustig gedeelte, dit kan je ter plaatse kiezen.

Meer informatie?
Bel +31 - (0)492-66 02 00

VW Camping

Tijdens het Internationale Keverweekend zetten we de grootste Klassieke VW Camping ter wereld neer. Een speciaal stuk van de Camping zal worden gereserveerd voor Klassieke VW's. En met je klassieke T25/T3, 356, 911, 912, 914 of afgeleide van de VW Kever hoor je daar natuurlijk ook bij. Dit gaat gegarandeerd één van de hoogtepunten worden dit jaar. Het Internationale Keverweekend staat al bekend om haar gezellige Camping, dus dit kan de feestvreugde alleen maar verhogen!

IKW Camping voor de klassieke VW

Kampeerders kunnen beperkt gebruik maken van stroomvoorziening. Neem voldoende verlengkabels mee.

Bijbetalen kan alleen geschieden bij de informatiebalie op het evenemententerrein in de manège. Men dient daarbij een geldig entreebewijs te overleggen.

Parkeren

Parkeren op de Camping is GRATIS voor alle Klassieke Volkswagens.

Kom je met een groep en heeft niet iedereen een Klassieke VW bij zich? Kies er dan voor om die andere auto te parkeren op de speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaats vlakbij de entree. Wil je de auto toch meenemen op de camping, maak dan gebruik van de normale Camping zoals we die al jaren kennen. Je betaalt dan wel het entreetarief van € 20,00 per auto weekendtarief voor de niet-Klassieke VW. (Opmerking: Het parkeertarief voor de Camping wordt geretourneerd wanneer men dezelfde dag nog parkeert buiten de camping. Dit om de Campinggasten, die alleen willen laden en lossen, tegemoet te komen.)

Voor alle informatie over de organisatie van de Camping, ga naar de contactpagina.

Familiecamping

Naast de grote Camping beschikt Wanroij ook over een aparte familiecamping, waar het motto "rust" is. Met name geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook de familiecamping heeft uitgebreide sanitaire voorzieningen. En is tevens op loopafstand van het evenemententerrein gelegen.

Vanaf 22:00 uur zijn alle Campings afgesloten voor ieder verkeer. Een eigen vrijwilliger zal toezien op handhaving van de rust.

Op de familiecamping staan ook caravans opgesteld, welke men (door middel van vooraf boeken) kan huren. De huurders kunnen op de familiecamping contact opnemen met de leverancier, waarna deze een ieder de weg naar zijn/haar caravan zal wijzen.

Voor alle informatie over de organisatie van de Camping, ga naar onze contactpagina. Voor alle informatie over het verhuren van caravans en/of bungalows, verwijzen we naar de website van de Bergen of op het nummer +31(0)485-335450.

Kampeerders kunnen beperkt gebruik maken van stroomvoorziening. Neem voldoende verlengkabels mee.

Bijbetalen kan alleen geschieden bij de informatiebalie op het evenemententerrein in de manège. Men dient daarbij een geldig entreebewijs te overleggen.

Parkeren

Kom je met een groep en heeft niet iedereen een Klassieke VW bij zich? Kies er dan voor om die andere auto te parkeren op de speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaats vlakbij de entree. Wil je de auto toch meenemen op de camping, maak dan gebruik van de normale Camping zoals we die al jaren kennen. Je betaalt dan wel het entreetarief van € 20,00 per auto weekendtarief voor de niet-Klassieke VW. (Opmerking: Het parkeertarief voor de Camping wordt geretourneerd wanneer men dezelfde dag nog parkeert buiten de camping. Dit om de Campinggasten, die alleen willen laden en lossen, tegemoet te komen.)

Sanitair

De camping is voorzien van sanitair. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches met warm water aanwezig. De toiletten zijn continue geopend. Voor de douche-gelegenheden gelden wel openingstijden.

De douches zijn geopend op de volgende tijden:

Vrijdag: 15:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 07:00 – 12:00 uur en 15:00 – 21:00 uur
Zondag: 07:15 – 13:00 uur

Buiten deze tijden kunt u wel gebruik maken van de wasbakken.

Regelement-toegang

Voor het kamperen zijn, naast het algemene bezoekersreglement, de volgende regels van toepassing:

Streng tegen overtreders

Tijdens het Internationaal Kever Weekend dienen alle bezoekers zich te houden aan de huisregels van het Internationaal Kever Weekend. Moedwillige overtreders van het Algemene Bezoekersreglement en/of het Campingreglement zullen onherroepelijk door de beveiliging van het terrein worden verwijderd.

Openingstijden

Het Internationaal Kever Weekend start op vrijdag om 13:00 uur. Dan gaan de poorten van onze evenement open en is ook de camping geopend. We sluiten op zondag om 18:00 uur. Het is mogelijk om eerder te kamperen. Graag reserveren bij camping de bergen in Wanroij. De organisatie wijst nadrukkelijk, mede namens de gemeente en politie, op het verbod van ‘wildkamperen’ en raadt bezoekers dringend aan pas op vrijdagochtend naar het evenement te komen, niet eerder. Het is op de camping niet toegestaan te rijden tussen 22:00 uur en 08:00 uur, behalve voor het rijden naar de kampeerplaats.

Toegang

De camping is toegankelijk voor auto’s, bussen en campers met een maximum gewicht van 3500kg. Indien u een campeervoertuig heeft zwaarder dan 3500 kg. Gelieve contact op te nemen met de organisatie voor oplossing een passende. Vrachtwagens, grote aanhangwagens en autoambulances zijn niet toegestaan op de camping en worden ook niet toegelaten. Hier zal strenger tegen opgetreden worden dan voorgaande jaren. Aanhangwagens en autoambulances dienen te worden gestald op de speciale parkeerplaats voor aanhangwagens.

Plaatsen van tenten, caravans en campers

Je vindt je kampeerplaats op aanwijzing van de organisatie. Let op: de rijpaden evenals de nooduitgangen dienen altijd te worden vrijgehouden, dit vanwege regels van de brandweer. Om veiligheidsredenen is een maximum aantal van 15 personen per tent toegestaan met een maximum grootte van 30 m² (bijv. 6 x 5 meter). Vrijhouden van plaatsen is binnen alle redelijkheid toegestaan totdat de camping vol is, dit ter beoordeling van de organisatie. Vanaf dat moment worden opengehouden plaatsen opgevuld.

Auto's op de Camping

Auto’s, motoren en bagagewagens kunnen geparkeerd worden op de camping, bij je tent, caravan of camper. Onze aircooled-only camping is alleen toegankelijk voor luchtgekoelde Volkswagens. Je kunt je watergekoelde auto parkeren op de speciale ‘Lang Parkeren’ parkeerplaats, dus niet op de camping zelf. Doe je dit dan krijg je de entree die je hebt betaald voor je watergekoelde auto weer retour. Uiteraard mag je wel je spullen naar de camping brengen en weer ophalen.

Rustig en veilig rijden op de Camping

Op het gehele terrein geldt de Nederlandse wegenverkeerswet, dus ook op de camping. Bestuurders moeten beschikken over een geldig rijbewijs en het voertuig moet verzekerd en APK goedgekeurd zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor deelnemers aan de sprint of buggybak echter uitsluitend voor het rijden van de camping (of andere stallingsplaats) naar het betreffende onderdeel en terug. Brommers, trikes, quads, minibikes en scooters zijn niet toegestaan op het evenementen terrein m.u.v. voertuigen van de organisatie. De maximumsnelheid op het terrein is 10 km/u. Rijden met- of onder invloed van alcohol wordt niet getolereerd. Alcohol in het verkeer is een misdrijf! Bestuurders die zich schuldig maken aan roekeloos of onverantwoord rijgedrag worden door de organisatie van het evenement verwijderd.

Stroom

Op de camping zijn beperkt stroomaansluitingen aanwezig. Aggregaten worden niet gedoogd of toegelaten.

Houd de Camping schoon

Er worden voldoende voorzieningen getroffen om vuilnis in te deponeren. Tevens zullen er vuilniszakken worden uitgedeeld. Deze worden dagelijks ook weer opgehaald. Ruim je eigen rotzooi op en neem je spullen ook gewoon weer mee naar huis. Let vooral op glas(scherven) en tentharingen. Een beter milieu begint bij jezelf! Laat je buitensporig veel rotzooi achter dan worden de opruim– en afvoerkosten op de vervuiler verhaald.
Geen open vuur
Op last van de brandweer zijn open vuren absoluut niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven e.d. Vuur stoken betekent definitief van de camping verwijderd worden. Besef goed dat een (onschuldig bedoeld) brandje door ernstige gevolgen kan hebben als dat brandje overslaat naar een tent, caravan, camper of auto.

Geen geluidsinstallatie

Enorm grote geluidsinstallaties waarmee je de hele camping van jouw favoriete muziek kunt voorzien zijn niet toegestaan, evenals megafoons. Heb je een kleine geluidsinstallatie bij je dan bepaalt de organisatie het maximale volume, niet jij! Zingen en feestvieren mag zolang je buren er geen last van hebben. Alle geluidsinstallaties worden uiterlijk om 01:00 uur uitgeschakeld.

Geen tapinstallatie

Professionele tapinstallaties zijn niet toegestaan en worden direct in beslag genomen.

Geen verkoop

Er mag geen handel gedreven worden op de camping, kofferbakverkoop is daarentegen wel toegestaan.

Organisatie

Medewerkers van de organisatie zijn 24 uur per dag op de camping aanwezig en zijn ook als zodanig kunt herkennen. Zij zijn er in het belang van de bezoekers en zullen al je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast is de organisatie altijd bepalend in alles waarin dit reglement niet voorziet.

In geval van calamiteiten (ongeval, brand, vernieling, etc.) of andere dringende zaken kunt u de organisatie van de IKW logies/camping bereiken via de informatie op de contactpagina.

Ga naar boven